Tel: 0486-464877     |     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sun & Wind legt 80 panelen op gemeentehuis Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Woensdrecht noemt zich de groene gemeente achter de Brabantse Wal. Maar ze wil die naam ook eer aan doen met groene energie.

Dinsdag werden daartoe tachtig zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in gebruik genomen. "Als je de burgers wil overtuigen van het nut van groene stroom, moet je als gemeente het goede voorbeeld geven", vindt de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen. De laatste maanden zijn er daarom zonnepanelen geplaatst op het dak van het gemeentehuis in Hoogerheide.

 

Medio oktober werd het project 'Benut de Zon' geïntroduceerd. Een twintigtal West-Brabantse gemeenten vraagt hun burgers over te gaan op zonne-energie. De gemeente Woensdrecht stelde zichzelf als voorbeeld en bestelde tachtig panelen. De gemeente gaat daarbij hand in hand met de firma Sun & Wind Energy uit Schaijk. "Maar we denken ook aan onze eigen ondernemers", zegt Adriaansen. "Sun & Wind plaatst de panelen, in samenwerking met onze eigen aannemers." Wilfried de Koning van Sun & Wind vertelt dat ze in de gemeente Woensdrecht inmiddels al 172 zonnepanelen hebben geplaatst. "En er lopen nog zestig aanvragen." De Koning hoopt dat zijn firma uiteindelijk tussen de vijf- en zevenhonderd zonnepanelen mag leveren.

Hij complimenteert de gemeente Woensdrecht. "We komen in twintig gemeenten en Woensdrecht is de eerste waar ook het gemeentehuis van zonnepanelen is voorzien." Maar eerlijk is eerlijk, legt de burgemeester uit, die aanschaf gebeurde niet alleen uit liefde voor het milieu. De zonnepanelen zijn ook gekocht met het oog op de gemeentelijke financiën. "Dankzij de zonnepanelen besparen we tweeduizend euro op jaarbasis", zegt Adriaansen.

Of er in de toekomst ook op andere gebouwen van de gemeente zonnepanelen worden geplaatst, is nog onzeker. Volgens wethouder Vic Huijgens is dat afhankelijk van het toekomstige accommodatiebeleid. "We weten nog niet welke gebouwen we gaan afstoten. Pas als dat bekend is, bekijken we of we op nog meer van onze gebouwen panelen gaan plaatsen."

Bron: BN De Stem

Contact

Neem direct contact met ons op of bekijk onze referenties voor meer informatie.

Zonnepanelen

Wij zijn VCA gecertificeerd

VCA is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Onze personeelsleden zijn in het bezit van het VCA diploma, alle gereedschappen en overig materieel worden jaarlijks gekeurd en onderhouden.

Bij Sun & Wind energy solutions BV wordt er volgens de Arbo eisen veilig gewerkt.

Project Zonnepanelen

TOP